© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 11

14 november 2015

Braakhuizen VE2 - Tivoli VE1 1-8

Na de nederlaag tegen het derde veteranenteam van Braakhuizen, was vandaag opnieuw een Braakhuizenteam de opponent. Zoals te doen gebruikelijk begon de wedstrijd bij Braakhuizen weer niet op het afgesproken tijdstip, het enige voordeel was dat er nu slechts met een kwartier vertraging afgetrapt kon worden. Na amper twee minuten voetballen was het al raak. Makkis ontving de bal van Frans, draaide zich knap vrij en opende de score: 0-1. De Tivolianen domineerden wel, alleen het spel was redelijk slordig. Mede daardoor duurde het een kwartier voordat het net weer werd gevonden. Mike kon de rebound binnenwerken, nadat een schot van Frans gekeerd was: 0-2. Het telraam kon vandaag weer tevoorschijn worden gehaald, want vanaf nu ging het snel. Een klein kwartiertje voor rust gaf Makkis een tikkie breed, Hakan haalde in een keer uit en zijn zwabberbal van dertig meter vloog tegen de touwen: 0-3. Twee minuten later volgde een razendsnelle counter. Frans speelde Mike aan, de keeper ging met een schijnbeweging naar de grond en werd simpel omspeeld: 0-4. Vijf minuten voor rust viel ook het vijfde doelpunt. Mike gaf een scherpe bal op Hakan en het afronden was een koud kunstje: 0-5. Met deze ruststand behoorden de dubbele cijfers dus tot de mogelijkheden, iets wat dit seizoen nog niet gelukt is. De tweede helft was duidelijk van een minder niveau dan de eerste. Er werden meer kansen weggegeven door de Tivolianen. De eerste van deze kansen was ook nog eens direct raak. Een diepe bal zette de spits alleen voor Bert die kansloos werd gelaten: 1-5 na vier minuten. Daarna was het voorlopig gedaan met de doelpuntenregen. Het duurde tot de 22e minuut voordat het scorebord weer veranderde. Een lage voorzet van Hakan kwam uit bij Ferry, die als een echte spits precies op de goede plek stond: 1-6. Vier minuten later miste Ferry een voorzet, de bal kwam terecht bij Mike. Hij legde op zijn beurt terug op Hakan, die de keeper met een boogbal kansloos liet: 1-7. En een minuut later was het weer raak. Een aanval via Ferry en Mike belandde bij Antonio, die ook zijn eerste veteranendoelpunt wist te maken: 1-8. Met nog zeven minuten te spelen zou de 10 gehaald kunnen worden, ware het niet dat de scheidsrechter direct na de 1-8 een eind maakte aan deze martelgang voor Braakhuizen. Na de onnodige nederlaag tegen Braakhuizen 3, hebben de veteranen zich vandaag goed gerevancheerd. Met de achtste overwinning van het seizoen was ook gelijk de eerste seizoenshelft ten einde. Een seizoenshelft waar de vets terecht trots op kunnen zijn, met 24 punten uit 11 wedstrijden waarbij er ook nog een twee onnodige nederlagen waren en de schitterende zeges op De Valk en met name Waalre. Volgende week wacht de return tegen RPC. De webryder, Marc van Hout